PONTUS BODELSSON

 

Erfarenhet är att känna igen misstag och Pontus Bodelsson har begått många misstag under sina 20 år som VD i sex olika företag, där alla behövt förändras för att klara av digitalisering och innovationskrav. Pontus bjuder på sina bästa ledarskapsmisstag - och lärdomar de ledde fram till. Förändring innebär en svår utmaning för alla ledare och han ger med sitt oväntade grepp tankeväckande insikter och handfasta råd för såväl den nytillträdde mellanchefen som det erfarna styrelseproffset. Hur leder man en organisation i förändring, egna misstag i ledarskapet, hur man hanterar människor som inte vill och varför medarbetarengagemanget borde prioriteras högre av ledningen. Förändring är här för att stanna och det Pontus ser som en av de största missarna bland företagsledare idag, och ett misstag han själv gjort, är att inte involvera medarbetarna.

”Jag har arbetat med ledarutveckling i över 20 år med tusentals chefer. Pontus är den bästa chef jag träffat och han har aldrig valt de enkla uppdragen utan de utmanande med radikal förändring. Så när Pontus delar med sig av sina misstag och principer så läser man hans bok med stor behållning!” – Ulf Johansson, professor i företagsekonomi vid Lunds Universitet

"Igår öppningstalade han inför närmare 1 000 åhörare som firade Malmös näringslivsdag. Det var inte utan att han stal showen framför Jan Carlzon, som också var på plats." - Dagens Industri

Bodelsson har även skrivit en bok om sina erfarenheter. Läxan som han lärt sig delar han med sig av i boken "Ledarskap för förändring – Mina 79 bästa misstag och annat värdefullt" (Roos & Tegnér).

"Det var fantastiskt intressant att vara med på föreläsningen Mina 79 bästa misstag. Ett oerhört uppskattat inslag av mig och MBA-deltagarna!" - Tony Åkesson, Director Executive MBA, EFL.

 

 OBS! Håll utkik efter nya föreläsare som läggs upp vartefter

 

Samarbetspartner: