Malin Trossing är civilingenjören inom Teknisk fysik och elektroteknik som brinner för att hjälpa företag och chefer att bli modigare och effektivare. Hon tränar ledare i effektivt och modigt ledarskap. Mottot är ”det skall vara roligt att vara chef och det skall vara roligt att ha en chef och genom det öka prestationerna och lönsamheten för företaget".

Genom åren har hon jobbat aktivt på att bygga upp en så bred erfarenhet som möjligt av olika företags- kulturer, branscher och utmaningar. Hon har erfarenhet av långa projekt – korta projekt, snabba verksamheter – långsamma, expansion – neddragning, konsumentprodukter – militära produkter. Det har också gjort henne van att gå in i helt nya typer av verksamheter och snabbt åstadkomma förändring.

Med 15 års erfarenhet som ledare på stora företag som Sony Ericsson, Ericsson, Saab och Svenska Spel men även på mindre start-up-företag som Cell och Jadestone, har hon varit med om det många olika ledarskapsutmaningar. Det har blivit många spännande produkter, från JAS 39 Gripen till att utveckla mobiltelefoner och dataspel. Idag driver hon företaget Dare to lead AB.

Som stressad chef letade hon efter bra böcker om effektivt ledarskap, men hittade ingen. Då beslutade hon sig för att skriva själv och hon har blivit nominerad två gånger till Årets ledarskapsbok.

Nyckelord: Ledarskap, förändringsarbete, mod

 

Boka Malin Trossing: