Instinkt eller insikt - Bättre resultat genom empatiskt ledarskap

arrangeras den 10 november vid Academill i Vasa

kl. 14:30 - 16:00 2015 (kaffe kl. 14:00 - 14:30)

Pris 50 euro + moms, NIORD-medlemmar 5 euro rabatt!

Tema: Resultat genom empatiskt ledarskap

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 050-511 8445

Gerhard Bley talar om vikten av att ha en god självbild för att kunna leda framgångsrikt. Bredbar ost, majonnäs – och empatiskt ledarskap. Märklig kombination? Inte för Gerhard Bley som är VD för livsmedelskoncernen Kavli. Det är inte så vanligt att någon som sitter på en ledande position pratar om vikten av medkänsla och empati. För att få med dig de andra måste du utgå från dig själv. Men hur inför man det på riktigt, i chefsvardagen? Bley har personligen gjort en livsresa och började gå i terapi.

Han förklarar att det han kallar det mekaniska ledarskapet är något som alla kan förhålla sig till och utveckla, men för att bli en empatisk och situationsanpassad ledare krävs mycket mer. Man måste börja hos sig själv, inse hur man fungerar och agerar, hur man möter olika personer och hur man tampas med sina instinktiva reaktioner. En stor dos självinsikt med andra ord. Självinsikten blev ett kraftfullt verktyg i hans mera empatiska ledarskap och han sände hela ledningen på terapi. "Vi är tryggare individer som vågar utmana. Vi har större tillit och är mer avslappnade, engagemanget för helheten har ökat och våra självbilder är tryggare vilket har bidragit till prestigelöshet. Allt detta samtidigt som vi levererar de bästa resultaten i företagets historia."

Gerhard Bley är VD för livsmedelsföretaget O. Kavli AB och har ett långt förflutet som chef inom både det privata näringslivet (Arla Foods, Arvid Nordquist AB m fl) och ideella organisationer. Han har även skrivet boken ”Instinkt eller insikt: resultat genom empatiskt ledarskap” som finns till försäljning under föreläsningsdagen.

---------------                        -               --