"NÄR FRAMTIDEN REDAN ÄR HÄR"Anders Borg

 

 ANDERS BORG

"RISKER OCH MÖJLIGHETER I VÄRLDSEKONOMIN"

Anders Borg, finansminister i den svenska Alliansregeringen 2006- 2014 är en av världens mest respekterade finansiella ledare och år 2011 utsågs han av tidningen Financial Times till EU:s ”Finance Minister of the Year” i sin årliga ranking. The Economist skrev ”The world will be studying the Nordic model for years to come”.

Sedan dess har han fått många prestigefyllda uppdrag som mycket handlar om internationell ekonomi, han leder också ett globalt initiativ inom World Economic Forum (WEF). Hans arbetsgrupp skall främja globalt samarbete och fungera som en plattform för beslutsfattare från regeringar, centralbanker, myndigheter och institutioner.

Anders Borg är knuten till Kinnevik, som bland annat äger MTG, Millicom och Tele2, och han är engagerad i banken Citi och är vice ordförande för Investment AB Kinnevik. Han fungerar som rådgivare åt Finlands regering och har skrivit en ekonomisk rapport med lösningar och åtgärder tillsammans med riksdagsman Juhana Vartiainen.


 

MICAEL DAHLEN

"STREAMNESS"

Micael Dahlen har på kort tid etablerat sig som en internationellt välkänd forskare inom reklam- och kommunikationsområdet. Detta visas av det stora antal artiklar han på kort tid har publicerat i världsledande tidskrifter. Flera av hans artiklar ingår också som kurslitteratur vid ledande europeiska och amerikanska handelshögskolor och han har belönats med så kallade ”Best paper awards” vid internationella konferenser.

Hans experimentella reklamforskning har utvecklat kunskapen om reklamens funktionssätt och effekter avseende såväl reklam i traditionella medier som via Internet. Hans forskning och undervisning har också haft en klart praktisk relevans, vilket visat sig i att han som förste akademiker av Sveriges reklamförbund tilldelats det mycket prestigefyllda Bengt Hanser- stipendiet. Dahlen har blivit rankad som nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält och har skrivit flera böcker om varumärken, reklam, media, PR, kreativitet och affärsskapande.

Han är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt och har pratat för kunder som Apple, Google, The Economist, Ericsson, Samsung, Deloitte, Volkswagen, Fujitsu på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon


AZITA SHARIATI

"MÅNGFALD GER AFFÄRSNYTTA"

Tidningen Veckans affärer utsåg Service Managementbolaget Sodexo AB:s VD Azita Shariati till näringslivets mäktigaste kvinna 2015 med motiveringen: ”Hon har toppositionen i Sverige på ett av världens största företag. Genom sin inkluderande ledarstil grundad i värderingar har hon radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald. Shariati ingår i Regeringskansliets analysgrupp med uppgift att föreslå hur Sverige ska möta nya utmaningar på arbetsmarknaden. Hon blev dessutom utnämnd till Årets chef 2015 och Årets mäktigaste kvinnliga direktör 2016.

Men årets mäktigaste affärskvinna vet att hon också har makt att förändra samhället. Hennes senaste utnämning är från “European Diversity Awards” som uppmärksammar organisationer och individer som under det gångna året visat engagemang och kreativitet i frågor rörande jämställdhet, mångfald och inkludering. Utmärkelserna ses av många som mångfaldens motsvarighet till filmvärldens Oscarstatyetter.

Hennes styrkor är ledarskap och ekonomi och med dessa viktiga egenskaper som grund, har hon makt att förändra samhället och hon anser att utveckling och lönsamhet handlar om att hitta kompetenser. Makt är inte ett endimensionellt begrepp, makten har bytt skepnad och nu sitter makten hos den som kan göra skillnad.

 

 

EIVOR ANDERSSON

"LEDARSKAP I EN DIGITAL VÄRLD"

Eivor Andersson är koncernchef vid TUI Nordic, hon har över 30 års erfarenhet från reseindustrin och är känd för sitt engagemang och tydliga affärsinriktning.

Eivor är född och uppvuxen i Vasa. Marknadsekonom som arbetat i en rad ledande befattningar i konsumentinriktade företag med tonvikt på e-handel. Tidigare vd i Ving/Thomas Cook i Sverige och konsult och styrelseproffs i det egna bolaget Svanudden AB. Sedan 2014 vd och koncernchef för TUI Nordic, koncernbolag för de ledande researrangörerna Fritidsresor, Finnmatkat, Star Tour, TEMA, Nazar Nordic, WonderCruises och flygbolaget TUIFly Nordic. Grundande ledamot av Finska Akademien och är en styrelseproffs.

 

 

 


Moderator

MATS BRANDT

Kommundirektör Malax kommun och doktorand och forskar i valfrihetssystem och kommunstrategi vid Vasa universitet. Han var ämnessakkunnig på Finansdepartementet i Sverige vid budgetavdelningen under åren 2012-2014.

 

Moderator

PETER BJÖRK

Dr. Peter Björk är professor i marknadsföring vid HANKEN Svenska handelshögskolan i Vasa. Han har ett brett forskningsintresse som omfattar branding och varumärkeshantering i företag, turismutveckling och konsumentbeteende. Specifikt handlar hans forskning om innovationer, service design och kundupplevelser. 

Samarbetspartners


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  www.cialis20mgbestprice.com/